MikkoPaatero

Mitä tekevät nyt poliisikansanedustajat?

Hallitus kaatuu ja Perussuomalaisten hallitusvastuu katoaa. Vaikka ratkaisu oli perustelu se tuo mukanaan kysymysmerkkejä. Viimeaikaisissa keskusteluissa ei ole esillä ollut sisäisen turvallisuuden asiat. Turvallisuuden osalta keskustelu on kulkenut vain ulkoisen turvallisuuden uhissa mikä sinänsä on perusteltua mutta ihmisten turvallisuuteen juuri nyt vaikuttaa eniten kovan sisäisen turvallisuuden mahdollisuudet puolustaa kansalaisia. Perussuomalaiset puolustivat kohtuullisen voimakkaasti kovan sisäisen turvallisuuden resurssien turvaamista. Kehysriihessä ja hallituksen puolikausitarkastelussa tapahtui kuitenkin yksi kummallisuus.Poliisin määrärahojen leikkauksista luovuttiin vuodeksi 2018 ja täten poliisien määrä vähenee vain vähän tänä ja ensi vuonna. Minulle kuitenkin vastaamaton kysymys oli miksi ei tätä tasoa turvattu koko hallituskaudeksi eli myös vuodeksi 2019. Tämä olisi tarkoittanut vain n. 10 miljoonan euron lisäystä kehyksiin vuodeksi 2019 siis enemmän kuin 2018. Kun kyse oli koko kauden kehysriihestä niin päätös oli outo ja jätti kysymyksiä siitä  miksi näin haluttiin tehdä. Kun olen sitä mieltä, että polisien määrän pitäminen nykytasolla ei tuleviin koviin ympäristömuutoksiin riitä eli 2018 rahoituskaan ei ole riittävä, niin miksi sitäkään tasoa ei haluttu turvata vuodeksi 2019?

Toivon, että tämä asia otetaan nyt uudelleen esille kun uutta hallitusohjelmaa tehdäänjoidenkin uusien puolueiden kanssa.

Yksi mielenkiintoinen asia, jota odotan mielenkiinnolla nyt kun Perussuomalaiset siirtyvät oppositioon ja kun tiedetään puheenjohtaja Halla-ahon ajatuksista. Mitä tekevät perussuomalaiset poliisikansanedustajat tässä tilanteessa? Heitähän on neljä.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tämä on hyvä kysymys. PS:n poliisitaustainen Veera Ruoho on esimerkiksi puhunut jo arvoista lähes yhtä painokkaasti kuin kokoomuslaiset ja keskustalaiset:

Ilta-Sanomien tavoittama perussuomalaisten kansanedustaja ja puolueen puheenjohtajakamppailussakin mukana ollut Veera Ruoho pohtii omaa tulevaisuuttaan puolueessa.

"Jos koen asian sillä tavalla, että ei ole, niin jatkoa täytyy pohtia. Muutamilla muilla on samoja mietteitä. Arvot ovat kuitenkin tärkeitä", hän sanoo Ilta-Sanomissa.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005250913.html

Toimituksen poiminnat