MikkoPaatero

Kaikki blogit puheenaiheesta Nicolás Maduro

Nicaraguasta, Venezuelasta ja Earth Hour

Nicaraguassa Ortegan hallinnon ja niin sanotusti kansalaisyhteiskunnan koalition (Alianza Cívica espanjaksi) edustajat ovat neuvotelleet melkein koko maaliskuun ajan. Mitä on saatu aikaan? Ortegan hallinto on vapauttanut noin 150 poliittista vankia. Neljä heistä on muutamassa päivässä ehditty vangita uudestaan. Sen lisäksi poliisi vangitsee yhä jatkuvasti eri mieltä olevia. Ihmisoikeusjärjestöjen edustajien arvioiden mukaan vankiloissa on yhä noin 700 poliittista vankia. Sen lisäksi tarkkaa määrää kadonneissta ei tiedetä.

Cúcuta

Kolumbian ja Venezuelan rajalla järjestetään tänään megakonsertti Venezuelan vapauden puolesta. Siihen konserttiin osallistuvat espanjakielisistä maista erittäin arvostettuja artisteja kuten Juanes, Ricky Martin, Paulina Rubio, Carlos Vives, El Puma, ym.

Venezuelan kriisi syvenee ja ratkaisu hankaloituu

Torstaina Maduro piti tiedotustilaisuuden ulkomaalaisille medioille. Venezuelan presidentti Maduro oli juuri tiedotustilaisuudessa sanomassa, että Venezuelaan halutaan tuoda uutta Pinochetia, kun sähkö katkesi ja presidentinlinna pimeni. Maduro itse koki maailman eri medioiden kameroiden edessä samanlaista sähkökatkoksia kuin venezuelalaiset kokevat päivittäin. Yhtäkkiä uhmakas Maduro oli pelokas ja hermostunut.

Venezuelan Maduron kaatuminen vaikuttaisi Nicaraguan kriisin ratkaisemiseen

Venezuelassa on uusi perustuslaillinen presidentti, Venezuela parlamentin puhemies Juan Guaidó. Guaidó sanoi viime perjantaina puheessaan, että hän on valmis toimimaan väliaikaisena presidenttinä, kuten perustuslaki määrää, kunnes maahan järjestetään vapaat vaalit. Guaidó toivoo venezuelalaisten, maansa armeijan ja kansainvälisen yhteisön tukea. Yksi maa on jo vastannut Guaidón avunpyyntöön.

Venezuelan opposition voimannäyte

Sunnuntaina Venezuelan oppositio järjesti epävirallisen kansanäänestyksen. Venezuelassa ja ympäri maailmaa venezuelalaiset kävivät äänestämässä joko Nicolás Maduron hallintoa vastaan tai ei. Äänestyslipussa oli kolme kysymystä (kuten kuvassa näkyy).

Felipe González, persona non grata Venezuelassa

 

Espanjan entinen pääministeri ja PSOE:n pääsihteeri Felipe Gozálezin piti matkustaa Venezuelaan toukokuun puolessavälissä puolustamaan vankilassa istuvia oppositiojohtajia.

Muutamia viikkoja sitten Espanjan parlamentti vaati Venezuelaa vapauttamaan kaikki oppositiojohtajat, jotka ovat yhä vangittuina.

Venezuelan presidentti Nicolás Maduro on käyttänyt Espanjan parlamentin päätöksen jälkeen voimakkaita sanoja Espanjan hallitusta ja erityisesti pääministeriä Mariano Rajoyta kohtaan.

Venezuelan protestit jatkuvat ja "tyhjät kattilat" tulevat kolisemaan

Sillä välin kun maailman huomio keskittyy ihan ymmärrettävistä syistä Ukrainan kriisiin, Venezuelassakin tapahtuu yhä.

Joka ilta mielenosoittajat ovat lähteneet kaduille vaatimaan hallitukselta muutoksia. Ja heitä ammutaan vähintään kyynelkaasuilla.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä