MikkoPaatero

Kaikki blogit puheenaiheesta Presidentti Mauno Koivisto

Mauno Koivisto: Karjalan pakolaiset VAPAAEHTOISESTI evakossa!

Kekkonen oli eri mieltä*, samaten Paasikivi ja Ryti ja Mannerheim. Luultavasti myös Tarja Halonen ja Sauli Niinistö katsovat pikemminkin neuvostoarmeijan aggressioiden ja anschlussagendan pakottaneen mm. Martti Ahtisaaren vanhempineen jättämään 430.000 muun suomalaisen pakolaisen tavoin kotinsa Viipurin läänissä ja Petsamossa ja Sallan itäosissa Suomen suuren isänmaallisen puolustussodan 1939-44 alku- ja loppukuukausina.

Presidentti Koiviston Kartta-muistomerkki voisi olla kryptistä osuvampi

Berliinin muurin kaatumisen 1989 ja Rautaesiripun lyhenemisen 1991 jatkohoito ei eheyttänyt Suomi-neitoa itsenäisyyden ajan alkuvuosikymmenten rajoihin. Se olisi voinut olla mahdollista Etykin periaatteiden sallimalla tavalla sopimusteitse, kun Stalinin miekalla ja miehityksellä piirtämiä valtiorajoja palautettiin "kintsugi-kultauksen hengessä" rauhanomaisesti muualla nykyisen Euroopan unionin alueella. 

Mauno Koiviston hautamuistomerkki ja Zen kintsugi-symboliarvo

"Eroosio on kuluttanut kiven palasiksi, mutta uudelleenkoottu kokonaisuus on inhimillisempi ja enemmän kuin alkuperäinen täydellisyys", mainitsee palkintolautakunta arvostelussaan. - Noinkohan myös Kartta-teoksen symbolitasollavnk.fi/artikkeli

Mauno Koivisto – järjen mies

Suurmies Mauno Koivisto on pois joukostamme. Otsikko kertoo hänestä olennaisen. Tätä henkilöä haluan muistaa kertomalla pari häneen liittyvää muistikuvaa.

 

Kylmän sodan kaudella kirjoitin neljännesvuosikatsauksia Suomesta brittiläisen The Economist Intelligence Unitille (EIU). Tämä brittiläisen talouslehden The Economistin tytäryhtiö laati lähes kaikista maailman maista katsauksia, joiden kohderyhmänä olivat mm. kansainväliset yritykset.

 

Koivisto ja Sinivalkoinen kavallus

Vajaa viikko sitten kuolleen presidentti Mauno Koiviston synkkä varjo jää elämään ja se tulee herättämään keskustelua varmaan aika ajoin eikä mikään ihme.

Asiaan liittyen puhutaan myös Koiviston konklaavista ja sillä tämä aihe parhaiten tunnetaan.

 

"Koiviston salainen konklaavi-sopimuksen salattu sisältö

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä