MikkoPaatero

Kaikki blogit puheenaiheesta Valtion budjetti

Omaishoidon 75 miljoonaa katoaa vuosittain kuin tuhka tuuleen

OMAISHOITOON on kohdennettu valtion budjetissa merkittävä lisämääräraha vuodesta 2016 lähtien. Kuntien valtionosuutta on kasvatettu asteittain siten, että lisäys on ollut vuoden 2018 alusta vuositasolla 75 miljoonaa euroa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuoreen kyselyn mukaan lisämääräraha kohdentuu omaishoitoon heikosti. Yli puolet kunnista vastasi, että määrärahalla ei ole ollut vaikutusta omaishoitoon. Kaikissa kunnissa lisärahoituksen vaikutuksia ei pystytty arvioimaan, koska rahankäytöstä ei ole tietoa.

Onko talouden kuntoon saattaminen näköalatonta budjettipolitiikkaa

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoi keskiviikkoillan a-studiossa, että hallituksen budjetti on näköalatonta budjettipolitiikkaa.

Olen eri mieltä.

Kuvakaappaus pääministerin esittelykalvosta  hallituksen budjetti-infosta.

Saavutetut talouspoliittiset tavoitteet voidaan nopeasti tuhota

Pääministeri Juha Sipilän hallitus on esitellyt eduskunnalle  annettavan   vuoden 2019 valtion talousarvioesityksen.

Monet hallitusohjelmassa asetut talouspolitiikan tavoitteet (velkaantumisaste, veroaste, työllisyysaste, budjetin tasapainottaminen)  ollaan saavuttamassa.

Pääministerin ja valtiovarainministerin esittelykalvot

Miksi kehitysavun jättikorotus ei saa julkisuutta?

Valtiovarainministeriön tiedotteessa ei mainita asiasta mitään, Petteri Orpo ei sanonut tiedotustilaisuudessa asiasta mitään, tiedotustilaisuuden esitysmateriaalissa ei ole asiasta mitään. Petteri Orpo sen sijaan tiedotustilaisuudessa kertoo, että punakynää käytettiin ahkeraan perusteltujen menolisäysten hylkäämiseen, ja vain kaksi hyvin pientä menolisäystä hyväksyttiin. Muuten mentiin kehysriihen päätösten mukaan.

Kokoomusministerin ehdottamasta pakolaispolitiikasta miljardilasku

Sisäministeri Kai Mykkänen ehdotti vastikään Puheenvuoron blogissaan, että nykymuotoinen turvapaikanhaku rajan yli estetään. Tilalle hän ehdottaa pakolaiskiintiön kymmenkertaistamista, niin että ottaisimme 7500 kiintiöpakolaista vuodessa nykyisen 750 sijaan. Mykkäsen perusteluna on se, että haavoittuvimmassa asemassa olevat eivät koskaan kykene hakemaan turvapaikkaa rajan ylittämällä.

SDP – SAK akseli suomalaisen parlamentarismin hidaste

Viime päivinä olemme saaneet  lukea  blogiotsikkoon liittyen mm. seuraavaa:

SAK

SAK:n  hallitus edellyttää, ettei paikallista sopimista laajenneta lakiteitse

Suomen perustuslaki  2 § 1 momentti:

”Ottaisimme vähemmän velkaa kuin hallitus”

Moni varmaan muistaa  monelta syksyltä SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen pokerinaamapuheet valtion talousarviokeskusteluissa:  ”Ottaisimme vähemmän velkaa kuin hallitus”.

Ja miten se tehtäisiin: menoja lisäämällä   ja veroja korottamalla. 

Samaan kilpalaulantaan menivät myös vihreät, viimeksi tänä aamuna Ylen  Radio1:ssä .

Monen miljardin alijäämä ja pääministeri kehottaa palkkojen korotuksiin

Pääministeri  Juha Sipilän mukaan nyt on varaa nostaa palkkoja, vaikka Suomen julkistaloudessa  on monen miljardin alijäämä (Julkisyhteisöjen alijäämä/ylijä

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä