MikkoPaatero

Kaikki blogit puheenaiheesta Venäjä-Suomi raja

Rajojamme puolustaneiden veteraanien päivä 27.4.

Moni veteraani on jo poissa, joitain rajojemme puolustajia on vielä jäljellä. Kunnia ja kiitollisuus eivät katoa. 

- Mitäs Suomineidon rajoja muuten veteraanimme 1939-45 puolustivat? Jalkaväenkenraali Adolf Ehrnrooth kertoi sen viimeisessä haastattelussaan ja täsmensi, että ne ovat Suomen oikeat rajat: Prokarelia.net/en/?x=artikkeli&article_id=459&author=10 

Jos Johan Bäckman julkaisisi nettisivut talvisodasta...

Desanttidosentti varmaan ohittaisi Mainilan laukaukset. Sen, että Suomi hyökkäsi Venäjälle 1939 aluelaajennusaikein hän pyrkisi todistamaan. Ehkä yhdistämalla luotettavia faktatietoja suomalaisjoukkojen sijainneista/liikehdinnästä syyskuusta 1939 maaliskuuhun 1940 johonkin sopivaan teknisesti korkealaatuiseen ja kiistattomaan karttadokumentaatioon ihan toiselta vuosisadalta ja eri kontekstista. Ovelaa. 

Suomi kunnosti Saimaan kanavan alun perin saadakseen Karjalaa takaisin

IS esittelee Inkeri Hirvensalon ja Pekka Sutelan uutta kirjaa. Sen mukaan Suomi halusi sotien jälkeen rakentaa Saimaan kanavan takaisin, jotta saisi myös takaisin sen ja alkuperäisen rajan välisen osan Karjalaa. Kansalta hankkeen todellinen motiivi tuolloin pimitettiin ja keskustelua aiheesta vaiennettiin.

Google-tietoa: Ahtisaari-päivät martinpäivänä ja "syntyi Venäjällä" 1937?

Faktojen jälkeinen aika rulettaa täysillä, myös wikiyhteensopivissa googletusrutiineissa. Mikäs, kun vaan muistaa, että todenperäisyyden ja pravdan arviointi jää faktojentarkastajalle itselleen. Esimerkiksi rauhannobelistiimme liittyen kerrotaan vuosittain marraskuussa martinpäivän tienoilla vietettävästä Ahtisaari-päivästä, mutta myös 'tieto' syntyi: 23. kesäkuuta 1937, Viipuri, Venäjä.

Nobel-säätiö EI ole kartalla: Martti Ahtisaari kartuttaa Venäjän Nobel-saldoa!

Viipurilaissyntyinen rauhannobelistimme ei juuri saa kunnioitusta Venäjältä, mutta hänen palkintonsa kyllä listataan Kremlin kunniaksi! Uuden Suomen tietolähteitten mukaan "Nobel-säätiön sivuilta on paljastunut erikoinen piirre koskien presidentti Martti Ahtisaarta, joka sai Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 2008. Ahtisaari luetaan Nobel-sivustolla ikään kuin venäläiseksi hänen syntymäpaikkansa vuoksi".

Venäjän ilmavoimille lentokielto alkuperäisten merirajojemme (1920-47) sisälle!

Koska Itämeren ja Suomenlahden merialueilla operoiville Venäjän hävittäjälentäjille/tekniikalle näyttää olevan ylivoimaista pysytellä vaarallisine aseistuksineen poissa ilmatilastamme, ehdotan että sen ilmavoimille asetetaan toistaiseksi jatkuva lentokielto 14.10. julistettavalla suojavyöhykkeellä lähellä Suomen rajoja

Talvisodan jälkeisessä karttapäivityksessä Hanko ja Viipuri jäivät Suomelle

13.3.1940  loppuneen talvisodan rauhansopimuksen uusi aluejako näkyi jo saman vuoden koulukarttapainoksessa Viipurin läänin, Hankoniemen ja itäisen Sallan erottamisena rajaviivoin muusta Suomineidosta. Karttatekniset merkintäkäytännöt herättävät nykymaallikossa myös hämmennystä. Palaan niihin lopussa linkittäen rajansiirtojen tilannesuhteellisuuden koodisymboliikkapähkäilyyn.

- Hyvää juhlapäivää 6.12. Maltin ja Tolkun kansalle mitä korrekteimmin!

Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille maltin ja tolkun suomalaisille ikään, sukupuoleen ja asemaan tms. taustaan katsomatta, kuin myös ulkosuomalaisille - ja samaten juhlallista vapaapäivää 6.12. kaikille Suomessa laillisesti asuville ulkomaalaisille, sekä myös itsenäisen Suomen alkuperäisillä laillisilla alueilla asuville vierasmaalaisille korrekti tervehdys käsi sydämellä niin ikään!

 

- Linnan juhliin ilman rihmankiertämää?! Suomineidon luomu-asu puhuttaa!

Suomalaiskansalliseen keskusteluperinteeseen kuuluva julkinen arvuuttelu ja hypetys Presidentinlinnan itsenäisyyspäiväjuhlien pukeutumiskoodista/käytänteistä  on noussut uusiin sfääreihinsä. Eräät kutsun saaneet ovat vihjaisseet aikovansa käyttää juhlavaatetuksen täydentäjänä asustekokonaisuutensa osaksi liitettyjä 'täsmädesignkoruja ja -riipuksia', joita ei kuva-aihionsa puolesta todellakaan olla totuttu pitämään ns. poliittisesti korrekteina valtakunnan virallisimmassa juhlassa.

Alkuperäinen Suomineito ilman rihmankiertämää - Katso kuva!

Alkuperäisestä Suomineidosta on julkaistu verkossa tämä rohkea ja harvinaisen tarkka kuva, joka ei jätä paljoa mielikuvituksen varaan kriittisimmiltäkään paikoiltaan. Eikä neitosella näyttäisi tosiaan olevan mitään häpeilemistä tässä paljastavassa korkearesoluutioisessa otoksessa hyvin esilletulevien luomu-muotojensa suhteen - päinvastoin!

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä